KESSY - dostęp bezkluczykowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polrob
    Rider
    • 2013
    • 535
    • Superb III (3V3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez maxisT
    Ze swojej strony mogę dodać również to i to chyba niedociągnięcie ze strony skody. Jeśli otworzysz z kluczyka drzwi albo przez dotyk klamki ale nie otworzysz ich na oścież to mając automatycznie składające się lusterka one się otworzą, ale jak samochód się sam zamknie to lusterka już się same nie składają. Takie małe niedociągnięcie z ich strony.
    Nie wiem od czego to zależy ale u mnie lusterka zostają złożone do momentu przekręcenia zapłonu, także jak go otworze i auto samo się zamknie to lusterka są cały czas złożone.
    jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
    była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• ryhu
      Ambiente
      • 2014
      • 131
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zależy od tego kiedy zszedł z taśmy, w nowszych po odryglowaniu, a w starszych po włączeniu zapłonu.

Komentarz

• Sebastian75
        Elegance
        • 2013
        • 912

Zamieszczone przez Basik_
        Chodzi Ci o to, że przy zamykaniu przez przeciągnięcie palcem nie domyka z automatu szyb tylko trzeba dłużej trzymać palec na czujniku, żeby się szyby domknęły?
        Wiesz, że na to nie wpadłem? Nadal człowiek odkrywa nowe funkcje w tym aucie...

Komentarz

• maxisT
          Drive
          • 2014
          • 51

Zamieszczone przez polrob
          Nie wiem od czego to zależy ale u mnie lusterka zostają złożone do momentu przekręcenia zapłonu, także jak go otworze i auto samo się zamknie to lusterka są cały czas złożone.
          No to u mnie jest zupełnie inaczej. Jak bym nie otwierał (kluczyki czy palec) lusterka z automatu się rozkładają. Chyba że gdzieś w ustawieniach można to pozmieniać. Nie sprawdzałem tego.

Zamieszczone przez ryhu
          Zależy od tego kiedy zszedł z taśmy, w nowszych po odryglowaniu, a w starszych po włączeniu zapłonu.
          Sorki tego nie doczytałem. Ale że mam nowy samochód to jestem można przez to powiedzieć poszkodowany.
          Moja bryka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...300555#1300555

Komentarz

• Sebastian75
            Elegance
            • 2013
            • 912

W ustawieniach można wyłączyć/włączyć skłądanie lusterek przy zaykaniu auta

Komentarz

• Qgar
              Ambiente
              • 2013
              • 246
              • Octavia III combi (5E5)
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez polrob
              Między wersjami 2013 i 2014 O3 zmienił się moduł komfortu - tak mnie informował sprzedawca, bo taką samą różnicę zauważyłem między autem z jazdy testowej w lipcu 2013, a późniejszymi.
              Ewentualnie kwestia kodowania, jeśli sprzedawca się mylił.
              Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
              Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• SilentEmpire
                Rider
                • 2009
                • 304

A w superbie w ogóle takiej opcji nie ma, żeby złożyć lusterka, trzeba albo trzymać przycisk na pilocie - co w przypadku kessy jest trochę idiotyczne, albo skręcić pokrętło wewnątrz auta.
                W module komfortu jest autoobniżanie i sterowanie synchroniczne - nic więcej...
                SUPERB

Komentarz

• elektrykprosty
                  Rider
                  • 2013
                  • 311

[quote="BasikMnie najbardziej brakuje domykania szyb/dachu przez czujnik deszczu - żęby zamykały się w momencie jak zaczyna padać. [/quote]
                  To akurat można włączyć przez VCDS.

Komentarz

• Sebastian75
                    Elegance
                    • 2013
                    • 912

Zamieszczone przez elektrykprosty
                    To akurat można włączyć przez VCDS.
                    Tzn?

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

a na maxidocie/radiu nie masz "Rain Closing"

tu masz w piątym poście jak to odpalić:

[ Dodano: Czw 28 Sie, 14 23:22 ]
                      Zamieszczone przez SilentEmpire
                      A w superbie w ogóle takiej opcji nie ma, żeby złożyć lusterka, trzeba albo trzymać przycisk na pilocie - co w przypadku kessy jest trochę idiotyczne
                      heh, możesz sobie jeszcze guzik na klamce przytrzymać - efekt ten sam
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• Sebastian75
                        Elegance
                        • 2013
                        • 912

Guzik fakt, działa.
                        Ale sam nie chcę grzebać w ustawieniach, autko na gwarancji...

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

Zawracasz gitarę
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• Sebastian75
                            Elegance
                            • 2013
                            • 912

W Subaru gość stracił gwarancję, bo zamontował niefabryczne auto.
                            Jak kupisz nowe, zobaczymy, czy będziesz grzebał w elektronice - gdybym miał po gwarancji rozważyłbym to.
                            Wyraźnie napisałem, czego brakuje - taki był wydźwięk wypowiedzi

Komentarz

• Enriquez
                              RS
                              • 2009
                              • 7685
                              • Superb III (3V3)

Ciekawe te Twoje obawy, choć to nie wątek o gwarancji.
                              Jeżeli jeszcze nie wiesz to zawsze kupuję nowe i na drugi dzień w każdym z nich było już nagrzebane, a w Superbie to pod salonem wymieniłem kierownicę i radio... I nigdy z gwarancją nie miałem problemu. Robię dla ASO usługi i takie pierdoły robione VCDSem są nie do udowodnienia w przypadku wykodowania zmian jak coś się wysypie. Zrobienie flasha sterownika pozbawia go gwarancji, to oczywiste - ale to nie ten poziom dyskusji.

Nie próbuję Cię tutaj do niczego przekonywać ani tym bardziej atakować, bo to Twoje auto.
                              Relax.
                              Pozdrawiam
                              Marcin

Komentarz

• heretic
                                Drive
                                • 2010
                                • 73

Sebastian75, myślę że powinieneś odszukać wątek Enriquez'a na temat jego Superba albo poprzedniej Octavii...

Komentarz

• Sebastian75
                                  Elegance
                                  • 2013
                                  • 912

Zamieszczone przez heretic
                                  Sebastian75, myślę że powinieneś odszukać wątek Enriquez'a na temat jego Superba albo poprzedniej Octavii...
                                  Jak napisałem, nie zamierzam na gwarancji ingerować w auto - poza wyciszeniem drzwi, do czego jestem prawie przekonany

Ja dobieram auto pod siebie zawsze tak, aby jak najmniej kombinować - szkoda mi czasu na przeróbki, które i tak często są tylko namiastką czegoś ... lepszego...

Komentarz

• Przem78
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 561

Zamieszczone przez Sebastian75
                                    poza wyciszeniem drzwi
                                    To stracisz gwarancję na na podnośniki szyb, głośniki, perforację nadwozia (szkielet drzwi) może jeszcze na zamek lub klamkę :szeroki_usmiech bo jest to ingerencja poza serwisem :P i np: może woda źle odpływać lub nie będzie pochłaniać wilgoci tak jak potrzeba. Stary więcej luzzzzzzzzzu
                                    Pozdr. Przemek

Komentarz

• Sebastian75
                                      Elegance
                                      • 2013
                                      • 912

Zamieszczone przez Przem78
                                      poza wyciszeniem drzwi
                                      To stracisz gwarancję na na podnośniki szyb, głośniki, perforację nadwozia (szkielet drzwi) może jeszcze na zamek lub klamkę :szeroki_usmiech bo jest to ingerencja poza serwisem :P i np: może woda źle odpływać lub nie będzie pochłaniać wilgoci tak jak potrzeba. Stary więcej luzzzzzzzzzu
                                      I tu się zdziwisz, bo nie wiesz widzę, że jestem w trakcie załątwiania odpowiedniego zaświadczenia z serwisu

Zanim zarzucisz komuś luz, sam wyluzuj

Komentarz

• Przem78
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 561

Zanim zarzucisz komuś luz, sam wyluzuj
                                        Ja nic nikomu nie zarzucam popatrz na emoty, przeczytaj jeszcze raz i złap oddech na chwilę pisałem o absurdach związanych z uznaniem/ nie uznaniem gwarancji a najlepszym przykładem było właśnie "banalne" wyciszenie drzwi, poza tym to niedługo dojdzie do pobierania zaświadczeń żeby zatankować na innej stacji niż wskazana w KS pojazdu :szeroki_usmiech ( o niezgodnym płynie do spryskiwaczy był już wątek) dla tego powtórzę jeszcze raz więcej luzu z gwarancją bo jak będą mieli uwalić to i tak uwala mimo podpisu księdza i I sekretarza.
                                        Pozdr. Przemek

Komentarz

• Sebastian75
                                          Elegance
                                          • 2013
                                          • 912

Nie wiem, o co chodzi o niezgodnym płynie, ale faktem jest, że są płyny i "płyny".
                                          Ale masz rację - różnie to bywa.
                                          Chociaż ze Skodą na razie jest OK - widocznie mają inne podejście niż w Subaru
                                          Prawda niestety jest też taka, że przy wyciszeniu silniczek można uwalić - pytanie więc, jak wykonawca się przed tym zabezpieczy

Komentarz

• Przem78
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 561

Nie wiem, o co chodzi o niezgodnym płynie
                                            Proszę tak już na poważnie w kwestiach gwarancji i absurdów Plyn do spryskiwaczy
                                            Pozdr. Przemek

Komentarz

• Sebastian75
                                              Elegance
                                              • 2013
                                              • 912

Dzięki.

Widzę, że się wyjasniło - dobrze, że użytkownik drążył. I tak to powinno wyglądać - zamiast psioczyć na forum, trzeba najpierw napisać pismo i żądać odpowiedzi.

Odpowiedź jest konkretna, elektronika była za czule ustawiona.

Sensacji nie widzę

[ Dodano: Pią 29 Sie, 14 22:38 ]
                                              Przem78,

przy okazji - ile jeździsz na autostradzie - patrzyłem na Twoje spalanie, ciekawy jestem

Komentarz

• Przem78
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 561

Widzę, że się wyjasniło - dobrze, że użytkownik drążył.
                                                Sorry kolego nie mam czasu na drążenie takich tematów, kupuje nowe auto, używam dobrych (firmowych) materiałów, coś się sypie wymagam interwencji a nie udowadniania że białe jest białe a czarne jest czarne i że to co użyłem do eksploatacji mojego auta było nie właściwe (to powinien zrobić serwis pobrać próbkę do badania i wtedy podjąć decyzję co robimy dalej a nie kazać udowadniać to klientowi) Żenuaaaaaa :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 29 Sie, 14 22:55 ]
                                                ile jeździsz na autostradzie
                                                tempomat na 160 (w/g GPS ~ 154, gdzieś na forum wstawiałem zdjęcia z moich wypadów po autostradzie) chyba, że ktoś ma problem.... to wtedy widzę 2 z przodu 8) ogólnie jeżdżę dynamicznie ale bez katowania i staram się jeździć płynnie i planować z wyprzedzeniem (coś w stylu eco drivingu dynamicznie do danej prędkości i jak tylko to możliwe hamować silnikiem). Generalnie silniki TSI nie lubią zamulania i katowania jeżeli chodzi o spalanie trzeba wyczuć, u mnie to wygląda tak, że silnik najlepiej pracuje w przedziale 2-4,5 krpm i tego się trzymam wcześniej i później jest dupa a spalanie rośnie w kosmos.
                                                Pozdr. Przemek

Komentarz

• Sebastian75
                                                  Elegance
                                                  • 2013
                                                  • 912

To Ty zacząłęś - podałeś wątek, ja go zbiłem - nie wiem, czemu się denerwujesz. Czasem się nie ma racji, relax

Kończąc temat, bo się offtop zrobił w wątku - albo jesteś świadomym Klientem, albo marudą.

Rozmawiałem ostatnio ze znajomym mechanikiem - koło niego jest serwis BMW - wiesz, ile aut trafia tam tuż po gwarancji?

Klasa premium ...

A tutaj mamy rozwiązany problem spryskiwacza i na 2 stronie przedmiotowego wątku okazuje się, że czujnik miał za niską tolerację .

No cóż - wszystko się psuje, a czasem płata figle. Od nas tylko zależy, czy zrobimy od razu wiochę "na serwis", czy najpierw sprawdzimy "to i owo", aby mieć pewność, że na pewno jest coś nie tak.

Mam 39 lat i trochę nowych aut już kupiłem - zawsze zamiast robić "wiochę" analizuję sytuację i do tej pory nie miałem ANI JEDNEGO problemu z serwisem

Komentarz

• Przem78
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 561

podałeś wątek, ja go zbiłem - nie wiem, czemu się denerwujesz.
                                                    Ale ja naprawdę jestem oazą spokoju, nie toleruje tylko tego, że ktoś mi każe udowadniać oczywistą oczywistość. A propos płynu to jest tylko sugestia Skody jakiego używać a nie zalecenie lub nakaz (podobnie jak z olejami) więc to Skoda powinna zbadać przyczynę powstania usterki i wtedy się do niej ustosunkować (co i tak jest trochę naciągane bo układ spryskiwaczy nie jest hermetyczny i może się do niego dostać woda/wilgoć o różnym stopniu PH, podobnie jak z płynem hamulcowym) a nie klient (mam nadzieję że jasno to jest napisane) więc argument o zbiciu wątku jest tak jakby trochę nie trafiony. IMO w sprawach ewentualnych usterek postępuje podobnie do Ciebie najpierw sprawdzam/czytam itp. a później rozmawiam (podkreślam rozmawiam a nie się awanturuje) w serwisie.
                                                    Pozdr. Przemek

Komentarz

Pracuję...